Juriul îl consideră vinovat de crima din El Campello doar pe unul dintre cei trei inculpați

Juriul îl consideră vinovat de crima din El Campello doar pe unul dintre cei trei inculpați

Instanța îi exonerează pe doi inculpați și spune că celălalt a participat la crima din Muchavista pentru că a folosit arma pentru a ucide un bărbat în casa lui.

Abia patru ore au fost suficiente pentru ca juriul popular care a urmărit săptămâna aceasta uciderea prin împușcare a lui Mario „Francezul” în septembrie 2019 la El Campello să fi emis un verdict. Dintre cei trei inculpați, doar unul dintre ei, presupusul asasin columbian, a fost găsit vinovat, în timp ce ceilalți doi inculpați au fost găsiți nevinovați, considerând că nu există nimic care să-i lege de executarea infracțiunii.

După citirea verdictului, joi târziu, în această dimineață, la Tribunalul Alicante, Parchetul a solicitat președintelui instanței de judecată, Juan Carlos Cerón, ca inculpatului Luis Francisco B. să i se aplice două pedepse de 19 ani și 10 luni în închisoare pentru crimă și un an și șase luni pentru fals pentru schimbarea plăcuței de înmatriculare a mașinii folosite în ziua crimei, care a fost furată la Madrid. Avocatul său, Josep Carles Reig, a cerut din partea sa să impună pedeapsa minimă de omor, 15 ani de închisoare.

Pentru ceilalți doi inculpați exonerați de juriul popular, apărați de avocații Roberto Sánchez Martínez și José Manuel Alamán Aragonés, magistratul le-a spus deja în instanță că va emite o achitare.

Juriul popular a justificat verdictul de vinovăție al lui Luis Francisco B., cu opt voturi în favoarea celor nouă membri ai instanței, prin faptul că acesta avea arma crimei în casa sa din Madrid și amprentele digitale erau pe mașina folosită în ziua crima . Deși nu au date care să confirme că el ar fi fost autorul material al celor două împușcături în cap care i-au pus capăt vieții lui Mario, 41 de ani, juriul consideră că acest inculpat a avut o participare directă la evenimente.

Doi angajați ai unui supermarket au asistat la execuția bărbatului și mai mulți martori au văzut un Mini roșu fugind de locul unde o lună mai târziu Garda Civilă și-a găsit amprentele pe o cutie de suc și ADN-ul său pe volanul mașinii.

Nici o legătură

Pe de altă parte, în ceea ce privește ceilalți doi inculpați, ei apreciază că „nu există nimic care să-i lege de crimă”. Purtătorul de cuvânt al juriului a declarat că niciunul dintre ei nu a fost identificat drept autor de către martori sau de Luis Francisco. De asemenea, nu există resturi biologice care să-i incrimineze și simplul fapt de a închiria cabana „nu implică nimic”. De asemenea, juriul a indicat că inculpatul care a închiriat vila timp de o săptămână inculpatului columbian și fratelui acestuia se afla într-un centru comercial din Vistahermosa în ziua evenimentelor, potrivit unui membru al familiei aflat în proces și, prin urmare, nu a putut să comită crima.