Eliberare pe cauțiune pentru un acuzat că a incendiat un club de noapte din Alicante

Eliberare pe cauțiune pentru un acuzat că a incendiat un club de noapte din Alicante

Unuia dintre cei trei încarcerați pentru incendiul din Babilon și Curtea Provincială ia fost interzis să părăsească țara. Tribunalul Provincial a convenit vineri această eliberare provizorie pe cauțiune de 15.000 de euro pentru una dintre cele trei persoane care se află în închisoare acuzate că ar fi incendiat clubul de noapte Babylonia din Alicante pe 23 ianuarie în scopul fraudării asigurării.

Într-un ordin emis de Secția a X-a, instanța admite parțial recursul formulat de apărarea inculpatului, exercitat de avocații Roberto Sánchez Martínez și Miguel Ángel Garijo, și pe lângă stabilirea unei garanții de 15.000 de euro având în vedere relevanța faptelor, are prezentări fiscale la fiecare două săptămâni în instanță. De asemenea, și-a retras pașaportul și i-a interzis să părăsească țara.

Deținutul care va putea ieși în libertate odată ce va plăti cauțiunea în contul judiciar a fost arestat alături de un angajat al salonului său de coafură, care era presupusul autor material al incendiului, și proprietarul clubului de noapte, care avea datorii.

Instanța a considerat că persoana cercetată are „rădăcini familiale și sociale” și nu există dovezi că ar putea săvârși fapte care împiedică cercetarea, motiv pentru care a considerat oportun să-i acorde eliberarea pe cauțiune de 15.000 de euro.

Un implicat în fugă

Cei trei implicați au fost arestați de Grupul de Infracțiuni Violente a Brigăzii Provinciale a Poliției Judiciare din Alicante, iar un fost partener al proprietarului unității este încă necunoscut, care se află încă în închisoare, la fel ca și bărbat acuzat că a dat foc benzinei pulverizate peste tot.

Discoteca avea în aceeași clădire câteva etaje destinate unui hotel care funcționa pe vremea sa ca club de hostess iar Poliția a legat incendiul de datoriile pe care le avea proprietarul.