Proprietarul unui Birou de Consultanță din Elche este Achitat de Abuzarea unui Minor în Stare de Alarmă

Proprietarul unui Birou de Consultanță din Elche este Achitat de Abuzarea unui Minor în Stare de Alarmă

Parchetul a cerut să fie condamnat la 30 de ani de închisoare dar Curtea se îndoiește de realitatea faptelor denunțate de o tânără de 15 ani.

Secția 11 a Tribunalului Provincial, cu sediul în Elche, l-a achitat pe proprietarul unei firme de consultanță din Elche, care a fost acuzat că a abuzat sexual de două ori un minor sub 15 ani în timpul stării de alarmă pentru covid. Inculpatul, apărat de avocatul Roberto Sánchez Martínez, se confrunta cu o cerere de pedeapsă de 30 de ani de închisoare pe care Parchetul a formulat-o în procesul pentru două infracțiuni de abuz sexual și alte două infracțiuni de corupție asupra minorilor.

Instanța de Ședință arată în hotărâre că are serioase îndoieli cu privire la realitatea faptelor denunțate și, prin urmare, aplică principiul „in dubio pro reo” și achită inculpatul.

Probleme cu drogurile

Potrivit faptelor dovedite în sentință, în perioada mai-iunie 2020, un minor cu vârsta sub 15 ani a suferit o dependență gravă de droguri și a ieșit în stradă cerând bani de la locuitorii cartierului, inclusiv de la inculpat. acum achitat.

Pe 4 iunie 2020, minora a fost internată la centrul Els Reiets din Alicante și i-a spus psihologului că a suferit abuz sexual când a părăsit casa pentru a plimba câinele. În multe ocazii de către un cerșetor și alteori de un bărbat pe care îl cunoștea din cartier care i-a oferit bani.

Poliția Națională a fost sesizată de aceste evenimente și i-a luat declarație minorului înainte de a-l aresta pe proprietarul consultanței. Minora a dat asigurări că i-a plătit 20 și 30 de euro de două ori în care a intrat la consilierea inculpatului și a fost victimă a abuzului. Cu toate acestea, Curtea arată în hotărâre că aceste fapte denunțate nu au fost dovedite. Instanța subliniază că victima și-a schimbat radical versiunea asupra faptelor în proces.

Sursa: Informatii