Condamnat la Cinci Ani de Închisoare pentru că și-a Sugrumat Mama în Torrevieja

Condamnat la Cinci Ani de Închisoare pentru că și-a Sugrumat Mama în Torrevieja

Parchetul i-a redus cererea inițială de 26 de ani de închisoare după o înțelegere cu apărarea. Inculpatul a suferit o pauză psihotică în ziua comiterii faptei

Tribunalul Provincial a condamnat la cinci ani de închisoare o femeie lituaniană de origine rusă care și-a sugrumat mama în vârstă de 78 de ani cu o frânghie în timp ce se odihnea într-un pat din casa ei din Torrevieja. Crima urma să fie urmărită de un juriu popular la sfârșitul lunii iulie trecut la Elche, dar Parchetul, care a cerut inițial 26 de ani de închisoare, și apărarea, exercitată de avocatul Roberto Sánchez Martínez, au ajuns la un acord de conformitate. și a redus pedeapsa la cinci ani prin modificarea acuzației de omor în omucidere din culpă și aplicarea apărării incomplete a anomaliei mintale, factorul atenuant al mărturisirii tardive și factorul agravant de rudenie.

Faptele declarate dovedite în sentința pronunțată de președintele instanței de judecată, Francisco Javier Saravia, s-au petrecut în iunie 2021 la Torrevieja.

Frânghie de 25 de metri

Inculpata, o femeie născută în Rusia, dar cu naționalitate lituaniană, a decis să pună capăt vieții mamei sale în vârstă de 78 de ani la locuința de pe strada Sal de Torrevieja în care locuiau. S-a gândit să o sugrume cu o frânghie și în după-amiaza zilei de 2 iunie s-a dus la un magazin de hardware situat pe aceeași stradă. În acel stabiliment a cumpărat o frânghie de 25 de metri lungime și 5 milimetri grosime și a plecat.

A doua zi, 3 iunie, ea și mama ei beau vodcă pe terasa casei. Ulterior, mama s-a întins pe patul din dormitorul ei pentru a se odihni și atunci s-a produs infracțiunea la scurt timp, între cinci și șase după-amiaza.

Inculpatul, profitând de faptul că mama sa se afla sub influența băuturilor alcoolice, a luat frânghia pe care o cumpărase de la magazinul de bricolaj și a intrat în dormitorul mamei sale. Imediat după aceea, „acţionând cu intenţia de a-i pune capăt vieţii şi folosind frânghia ca instrument de sufocare, el a sugrumat-o până când ea şi-a pus capăt vieţii”, după cum se precizează în condamnare.

În sentință se precizează că i-a cauzat decesul din cauza „edemului pulmonar acut și insuficienței respiratorii secundare asfixiei mecanice din cauza probabilei sufocări și ocluziei orificiilor respiratorii”.

Pete de sange

În percheziția efectuată de Garda Civilă după descoperirea crimei în locuința victimei, agenții au găsit în sufrageria locuinței frânghia cu pete de sânge pe care inculpata a folosit-o pentru a-și sugruma mama.

La fel, s-a intervenit împachetarea frânghiei cumpărate de la feroneria cu o zi înainte într-un recipient de gunoi iar în bucătăria casei se afla sticla de vodcă furnizată defunctului.

Boală mintală

Sentința arată că inculpata „a suferit în momentul comiterii faptelor de o boală psihică, o pauză psihotică, care i-a diminuat capacitățile intelectuale și volitive”, dar „fără a le anula în totalitate”.

Femeia acuzată, care a fost eliberată în așteptarea procesului, s-a deplasat la Orașul Justiției din Elche pe 27 iulie și s-a prezentat însoțită de avocatul ei Roberto Sánchez pentru a semna protocolul de înțelegere la care a ajuns cu Parchetul, pledând vinovată de strangularea mamei sale și renunță la prezentarea oricărui recurs împotriva sentinței.