Viviana, de la Unul Dintre Cei Mai Căutați Fugari la o Femeie Liberă în Elche

Viviana, de la Unul Dintre Cei Mai Căutați Fugari la o Femeie Liberă în Elche

Columbianiana Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez a fost inclusă în 2022 pe listele celor mai căutați zece fugari publicate de Interpol, Europol și Poliția Națională și după ce a fost arestată în Ecuador, unde s-a ascuns în junglă, a fost extrădată în Spania anul trecut pentru să fie judecat pentru exploatarea sexuală a tinerilor compatrioți în apartamente din Elche. Acum, de la finele lunii decembrie trecute, Viviana se află în eliberare condiționată după ce Judecătoria a condamnat-o la patru ani de închisoare și a convenit în aceeași hotărâre să suspende executarea pedepsei pentru 4 ani.

Hotărâre să suspende executarea pedepsei

Acuzatul, apărat de avocații Roberto Sánchez Martínez și Rebeca García Serna, a fost închis în Spania de la sfârșitul lunii martie până pe 21 decembrie. De atunci se poate bucura de eliberarea condiționată atâta timp cât nu recidivează în următorii patru ani și urmează un tratament de detoxifiere a drogurilor în aceeași perioadă.

Fostul fugar, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat, alături de alți trei inculpați, pentru o infracțiune de trafic de ființe umane în scopul exploatării sexuale coroborat cu una de prostituție și pentru o infracțiune împotriva drepturilor cetățenilor străini și imigrare ilegală, potrivit la sentința pronunțată de Secția a VII-a a Curții, cu sediul în Elche.

Apărările au ajuns la o înțelegere cu Parchetul pentru reducerea pedepselor inculpaților de la 15 și 18 ani închisoare la patru ani și instanța le-a aplicat această pedeapsă prin aplicarea circumstanțelor atenuante ale dependenței de substanțe stupefiante și repararea prejudiciului, întrucât înainte de proces au plătit 18.000 de euro despăgubiri unui martor protejat de daune morale.

Mărturia acestui martor este cea care a servit pentru a susține condamnarea Vivianei și a altor trei persoane, toate originare din Columbia, țară în care au recrutat victime ale exploatării sexuale.

Potrivit faptelor dovedite în sentință, Viviana a codirigit, alături de un altul dintre acuzați, o organizație criminală care între 2019 și 2021 s-a dedicat exploatării sexuale în apartamente din Elche a femeilor aflate în nevoie pe care le-au recrutat în Columbia.

O victimă a complotului care s-a declarat martor protejat a început deja să practice prostituția în țara ei, unde au fost uciși cei trei frați ai ei și a fost storcată să plătească datoria pe care unul dintre ei o avea pentru o problemă de droguri. Dedicată prostituției pentru a-și întreține fiica și mama ei, martorul a primit un apel în noiembrie 2019 de la o cunoștință a ei din Columbia, care s-a oferit să o contacteze pe Viviana. El i-a spus că o va ajuta să intre în Europa pentru a practica prostituția și „să-și ușureze situația de nevoie”. Ea a acceptat, dată fiind situația dramatică în care se află, iar Viviana i-a oferit intrarea ilegală în Spania în schimbul a 1.500 de euro, bani pe care ar trebui să-i returneze lucrând ca prostituată într-un bordel.

Un alt membru neidentificat al organizației a contactat-o ​​pe femeie din Pereira (Colombia) și i-a dat rezervări la hotel din Madrid și Paris și documentație de lucru pentru a simula o călătorie de lucru. Pe aeroportul columbian din Pereira i-au dat 1.000 de euro pentru a dovedi la graniță că are mijloace financiare și după ce a ajuns la Madrid la jumătatea lunii noiembrie 2019 a fost transferată cu mașina la Elche.

Prostituată imediat ce a ajuns în Elche. În călătorie, i-au luat mie de euro pe care i-au dat și la două ore după ce a ajuns la bordel, unde împărțea o cameră cu un compatriot, trebuia deja să facă prima prostituție. serviciu. Două zile mai târziu, Viviana l-a informat că datoria de 1.500 de euro a devenit 3.000 din cauza prețului biletelor de avion, așa cum se indică în sentință.

Martorul protejat a trebuit să practice prostituția în „condiții abuzive” din 14 noiembrie 2019 până la începutul lunii martie 2020, când i s-a spus că a plătit deja „datoria”.

Decizia arată că martorul nu a primit niciun ban pentru serviciile sale. Viviana a păstrat totul și a fost, de asemenea, obligată de inculpați să fie disponibilă 24 de ore din 24, în fiecare zi a săptămânii, la orice oră. Puteau ieși doar o oră pe zi, dar dacă suna un client, trebuiau să se întoarcă. La fel, Viviana a dedus bani și a mărit datoria față de martor atunci când a refuzat să răspundă solicitărilor clienților care au solicitat sex anal sau felatie fără prezervativ.

Lotul folosea mai multe apartamente din Elche drept bordel și au fost nevoiți să se mute dintr-unul din cauza protestelor din cartier.