Cei implicați au simulat un dribling pentru a distrage atenția victimei care se plimba prin oraș, pentru a-i smulge ceasul și a fugi. Ancheta a fost efectuată la Secția de Poliție Benidorm.

Agenții Poliției Naționale au arestat un bărbat de naționalitate tunisiană în orașul Benidorm pentru că ar fi sustras un ceas de ultimă generație de la o persoană care a fost indusă în eroare folosind metoda driblingului sau „Ronaldinho”, a informat postul provincial de poliție. Cei implicați ar face parte dintr-o bandă itinerantă dedicată furtului nepăsător în zonele turistice, profitând de nepăsarea victimelor. Până în prezent, una dintre cele mai frecvente lovituri a fost îmbrățișarea afectuoasă, dar deja sunt detectate noi metode de către aceste grupuri pentru a încerca să obțină o pradă grozavă.

Mai exact în acest caz, victima, un turist care se întorcea la hotelul său, mergea pe o stradă din apropierea Rincón de Loix din orașul Benidorm când două persoane s-au apropiat de el și, prefăcându-se oarecum beate, au încercat să înceapă un fotbal. ceartă cu el.în timp ce l-au îmbrățișat și au simulat un dribling, folosind acest șiretlic pentru a-l apuca de încheietura mâinii și a fura un ceas Rolex evaluat la peste 13.000 de euro. După această operațiune, ambii autori au fugit de la fața locului, moment în care victima și-a dat seama ce s-a întâmplat și că nu mai purta ceasul la încheietură.

Agenții Grupului V a Brigăzii Poliției Judiciare a Postului Național de Poliție Benidorm au luat declarație victimei și au reușit să-l identifice pe unul dintre presupușii autori, care, se pare, era o persoană cu mai multe dosare de poliție pentru fapte similare și că făcea parte dintr-un grup ambulant specializat în săvârșirea infracțiunilor de acest tip.

Odată identificați, polițiștii și-au unit eforturile pentru a-l localiza pe presupusul făptuitor, reușind în cele din urmă să-l găsească și să-l aresteze la trei zile după producerea furtului. Al doilea implicat nu a putut fi localizat după zborul său.

De la Secția Națională de Poliție Benidorm s-a subliniat că se efectuează lucrări de prevenire și informare pentru toți turiștii pentru ca aceștia să se bucure de perioada de odihnă în deplină siguranță. De aceea, ei subliniază că cetățenii trebuie să fie conștienți de securitate și să ia măsuri de autoprotecție pentru a evita să fie victima acestui tip de infracțiuni. Lucrările trebuie urmărite mai ales pe plajă și în zonele comerciale și de viață de noapte, fără a pierde din vedere obiectele de valoare, păstrând distanța, urmărind dacă cineva se apropie prea mult de tine. „Securitatea este sarcina fiecăruia, așa că nu trebuie să ezitați să anunțați Poliția și să sunați la 091 în orice situație de acest tip”, au indicat aceștia.

Motocicliștii fură un ceas Rolex dintr-o lovitură

Deținutul în vârstă de 29 de ani a fost pus la dispoziția Judecătoriei de instrucție de serviciu din același oraș, asistat de avocatul Roberto Sánchez, unde a fost eliberat pe cauțiune. Ceasul nu a putut fi recuperat.

În mod normal, pentru a comite acest tip de furt, cei implicați merg mereu în căutarea ceasurilor de ultimă generație pe care să le smulgă proprietarilor într-un moment de nepăsare. Aceste bande își desfășoară activitatea în zone cu mare aflux turistic și, de obicei, aleg persoane în vârstă pentru a-și comite tâlhăria, pe care îi consideră o pradă mai ușoară. În cazul în care sunt descoperiți, aceștia nu ezită de obicei să folosească violența împotriva victimelor lor și recurg la tragere pentru a termina de luat bunurile.

Curtea confirmă condamnări pentru tâlhărie violentă cu îmbrățișări afectuoase

Tribunalul din Alicante confirmă pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni de tâlhărie cu violență în lovituri în care s-a folosit tehnica îmbrățișării afectuoase. Un tribunal a confirmat anul trecut o pedeapsă de cincisprezece luni de închisoare pentru o femeie care a sustras o brățară de aur de la un octogenar pe 12 iulie 2018. Inculpatul a încercat să o smulgă cu forța printr-o tragere la momentul în care a fost descoperită. Inculpatul s-a apropiat de victimă în timp ce aceasta se afla pe promenada Altea și a încercat să o sărute și să o îmbrățișeze. Femeia și-a dat seama că încearcă să o jefuiască și s-a luptat cu atacatorul ei pentru a nu-i scoate brățara, evaluată la 762 de euro. În timpul acestei confruntări, victima a fost rănită cu vânătăi și a suferit și anxietate, fapt pe care instanța a apreciat-o să-l condamne.

GEM.

Adresa & Contact

Adresa noastră

calle doctor just alicante

GPS

38.341871680987, -0.49718932646143

Site web

-