Juriul popular care îl acuză pe acuzat că și-a înjunghiat fosta soție la Elche pe 13 iulie 2019 se va întâlni vineri, la Tribunalul Alicante, pentru a-și pronunța verdictul.

Parchetul și avocatul acuzării private, Aquilina Pérez, i-au confirmat ieri cererea de 25 de ani de închisoare pentru crimă, cu circumstanțele agravante de rudenie și sex și 150.000 de euro de despăgubire pentru copii, de aceea au insistat în fața instanței popular prin faptul că a fost o crimă sexistă: „Pentru mine sau pentru nimeni”.

Avocatul apărării, Roberto Sánchez Martínez, a ridicat o cerere pentru 16 ani de închisoare, considerând că pedeapsa lui ar trebui redusă pentru confesiune și pentru repararea prejudiciului prin plata tuturor inculpatului pe care îl avea: 34.963 euro, din care 20.000 au fost deja scoși din cont de unul dintre fiii săi după crimă. Apărarea nu s-a opus aplicării agravării de gen, în ciuda faptului că inculpatul a spus că în proces că nu era sexist cu soția sa.

Procurorul din caz, Emilio Hernández, a apărat în raportul său că a fost o crimă sexistă și de aceea acuzatul merită „mai multă pedeapsă”. El a amintit că primul lucru pe care Maisu l-a făcut după despărțire a fost „să-i tundă părul, un gest de libertate” și a subliniat că la douăsprezece ore după ce a văzut-o cu un alt bărbat, a ucis-o. „Ce gest mai bun de dominație”, a spus el.

Atât procurorul, cât și acuzarea privată s-au opus reducerii pedepsei pentru compensarea atenuantă a prejudiciului. „O viață nu se măsoară economic, gândește-te la familia ta”, a spus Aquilina Pérez. Inculpatul a afirmat la încheierea ședinței că „îi pare rău” și și-a cerut scuze copiilor săi, prezenți în sala de judecată.

 

Sursa: https://www.informacion.es

Adresa & Contact

Adresa noastră

-

Telefon

-

E-mail

-

Site web

-