Operațiunea s-a desfășurat în orașele din Alicante, Alfaz del Pi, Polop, La Nucía și Denia. Garda civilă în cadrul operațiunii „Chonko”, a reținut 5 bărbați și 3 femei, toate de naționalitate lituaniană, membre ale unei organizații criminale cu sediul în Levante spaniol, dedicată traficului de droguri, furtului de vehicule, fraudei fluid electric și falsificarea documentului public. În plus, șeful organizației avea un ordin european de arestare și livrare (OEDE) din țara sa de origine.

Operațiunea s-a desfășurat în orașele din Alicante Albir-Alfaz del Pi, Polop, La Nucía și Denia și au fost confiscate 2 vehicule de ultimă generație recuperate (evaluate în total la 240.000 de euro), alte 3 vehicule cele mai utilizate de către gașcă, 1 autoutilitară, 2 motociclete, 1 jet ski, 1 remorcă, 72.060 euro în numerar, documente falsificate, echipamente informatice și telefonie de ultimă generație. Deținuții au fost ajutați de avocații Roberto Sánchez Martínez și Francisco Miguel Galiana Botella.

Au fost intervenite 249 de plante de marijuana, 42 kg de marijuana ambalate și 100 de grame de hași, toate cu o valoare aproximativă pe piața ilicită de peste 74.000 de euro. Operațiunea a început atunci când agenții Gărzii Civile aflate într-un control de rutină au identificat unul dintre membrii acestei organizații care a folosit un pașaport fals. Având în vedere suspiciunile pe care le-a generat agenții, casa lor a fost căutată, o vilă de lux situată în Albir-Alfaz del Pi (Alicante), alte două persoane care se aflau în ea au fost arestate și două vehicule au fost recuperate din high-end furat în Europa, evaluat la 150.000, respectiv 90.000 de euro, unelte pentru vehicule tăiate sub presiune și 25 de kilograme de marijuana ambalate în vid ascunse într-o rață, sub iarba artificială din grădină.

Organizare Extrem de Specializata

Analiza documentației găsite în această casă a permis obținerea de informații despre această organizație criminală în cazul unui grup extrem de specializat în prepararea, colectarea și distribuirea marijuanei, de către Spania și de către Europa, ale căror beneficii economice au fost trimise țării de origine: Lituania.
La comandă era „șeful”, un fugar din justiția țării sale, obsedat de măsurile sale de securitate și autoprotecție, care și-a exercitat puterea în întregul Levante spaniol, sub un mandat de fier și disciplinat cu privire la subordonații săi. El a atribuit fiecărui membru un rol: cap de figură, însărcinat să înființeze plantația sau să aibă grijă de ea. Dacă doriți să vedeți videoclipul Garda civilă demontează o organizație criminală din provincie Video Faceți clic aici

Printre măsurile de securitate adoptate de presupusul căpetenier se număra întotdeauna însoțit de o gardă de corp care era un luptător de arte marțiale mixte expert cunoscut la nivel european, iar casa era dotată cu un sistem complex de camere video și câini pentru rasa periculoasa.
Operațiunea a fost coordonată de Curtea de Investigare nr. 4 din Benidorm și dezvoltată de agenții din zona de investigare a Gărzii Civile Altea și a Grupului de Informații al Comandamentului din Alicante; De asemenea, au beneficiat de sprijinul agenților de la Sediul Informațional (UCE-3), Grupul de Rezerve și Securitate nr. 3 din Valencia și Unitatea de Securitate a Cetățenilor (USECIA) a Companiei Gărzii Civile Calpe.

Sursa: https://www.diarioinformacion.com/alicante/2020/06/06/guardia-civil-desmantela-organizacion-criminal/2271027.html

Adresa & Contact

Adresa noastră

calle doctor just alicante

GPS

38.341898630445, -0.49722368654939

Site web

-