Instanța a acceptat deja clasarea pentru cinci dintre cei 35 de anchetați Magistratul spune că darurile către un tehnician municipal și fostul președinte al PP Altea au fost de „curtoazie”.

Magistratul Tribunalului de Instrucție numărul 1 din Benidorm, care investighează o presupusă schemă de spălare de bani rusești a crimei organizate, a decretat demiterea provizorie pentru alți patru anchetați în acest caz, inclusiv pentru fostul președinte al PP din Altea. În acest caz, inclusiv fostul șef al Gărzii Civile de la postul din Altea și fostul consilier și fostul președinte al PP din municipiul Altea, Jaime Sellés. De asemenea, lasă în afara cazului un tehnician municipal din cadrul Primăriei din Altea și un consilier fiscal și contabil din Ibiza.

Aceste patru destituiri, decretate în condițiile în care se înțelege că nu există dovezi ale infracțiunilor pentru care au fost arestați în decembrie 2020 de către Poliția Națională, se adaugă la cea convenită pentru consilierul de Securitate din Benidorm, Lorenzo Martínez Sola. Mai sunt încă 30 de persoane și mai multe companii investigate în dosarul deschis la cererea Parchetului special împotriva corupției și crimei organizate.

Judecătorul subliniază că darurile făcute fostului primar și tehnicianului din Altea au fost făcute din „curtoazie” și nu au relevanță penală. În cazul locotenentului care a fost șef de post al Gărzii Civile din Altea, promovat la gradul de căpitan în timpul cercetării cazului și apărat de avocatul Roberto Sanchez, acesta a fost cercetat pentru o infracțiune de organizare criminală prin faptul că a reținut de la Poliție că a făcut aranjamente pentru avocatul rus stabilit în Marina Baixa

Alexey S., în scopul de a obține „informații sensibile despre posibile anchete polițienești sau judiciare asupra sa sau a cercului său”. Cu toate acestea, judecătorul subliniază că nu există suficiente probe care să demonstreze că acest ofițer a participat la accesul la o presupusă listă de persoane care urmau să fie arestate în acest caz care era investigat sub Lista a fost furnizată unuia dintre ofițerii de caz, care făcea obiectul unei anchete în Benidorm, inclusiv mamei avocatului Alexey S., după cum se precizează în ordonanță.

Lista a fost furnizată unuia dintre cetățenii ruși aflați în curs de investigare, iar acesta a dat-o avocatului rus, care l-a sunat pe locotenentul Gărzii Civile pentru a cere să fie găsită persoana care a dat numele.

Magistratul adaugă că „un terț străin de acest caz” a furnizat numele persoanelor cercetate, dar nu există nicio dovadă că ofițerul Gărzii Civile știa de existența procedurii. De asemenea, ea indică faptul că, dincolo de
ofițerul, care a contat de la început pe sprijinul colegilor săi, deoarece aceștia cred pe deplin în nevinovăția sa, nu a avut niciun contact cu restul persoanelor cercetate și nu a participat la schema de spălare și nici nu a avut cunoștință de aceasta.

În ceea ce-l privește pe Jaime Sellés, fost consilier și fost președinte al Partidului Popular din Altea, judecătorul exclude că există probe privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență și precizează că acesta a întreținut cu avocatul rus, investigat ca unul dintre presupușii capi ai rețelei, o relație de prietenie, pe lângă afinitatea cu același partid politic, dar faptele investigate sunt lipsite de „relevanță penală”.

Ordonanța subliniază că nu există indicii că Jaime Sellés ar fi influențat pentru a înlătura o amendă de la Alexey sau că ar fi vorbit cu vreun funcționar sau oficial al Consiliului Municipal din Altea pentru aprobarea unui camping pe care îl plănuia. planificat.

În ceea ce privește un cadou primit de Sellés sau jamboanele pe care Alexey le-a livrat pentru a le distribui între funcționarii Consiliului Municipal din Altea, judecătorul precizează că cei anchetați nu au negat, dar le-au justificat prin prietenia care îi unea. Cu toate acestea, magistratul subliniază că aceste cadouri s-ar încadra în cazurile excluse din sfera de relevanță penală de către Curtea Supremă, care afirmă că este „ilogic să se considere că un cadou de valoare neglijabilă poate influența îndeplinirea îndatoririlor funcționarului sau autorității”.

Prin urmare, se indică faptul că darul pe care Alexey urma să i-l ofere lui Jaime Sellés „ar putea foarte bine să fie un mic cadou făcut ca o simplă curtoazie lipsită de relevanță penală”, la fel ca și jambonii livrați „în cadrul Consiliului Local al orașului Altea, având în vedere valoarea redusă a produsului”, potrivit ordonanței de arhivare.

În ceea ce îl privește pe tehnicianul municipal din Altea anchetat pentru luare de mită pentru că era însărcinat cu aprobarea inspecțiilor locuințelor membrilor organizației, magistratul subliniază că nu există indicii suficiente că ar fi primit bani pentru a accelera procedurile administrative în beneficiul proprietarilor locuințelor.
De asemenea, ea indică faptul că o sticlă de vin în valoare de 65 de euro care i-a fost oferită și o piatră pe care Alexey i-a adus-o dintr-o călătorie ar putea fi mici cadouri făcute ca „simplă curtoazie”.

800.000 de euro din mita rusească pentru un restaurant din Ibiza

Una dintre presupusele operațiuni de spălare investigate de tribunalul din Benidorm este trimiterea a peste 800.000 de euro către o firmă pentru deschiderea restaurantului Avocado Queen din Ibiza. Acești bani trimiși de partenerii firmei „ar avea o origine ilicită provenind din activități legate de crima organizată rusă”. Judecătoarea a clasat, de asemenea, dosarul pentru consilierul fiscal și contabil al acestei societăți din Ibiza, deoarece consideră că nu există indicii că ar fi cunoscut activitatea ilicită a celor implicați sau originea infracțională a fondurilor depuse în societate. Instanța a exclus, de asemenea, că aceasta a sfătuit complotul să se sustragă controalelor de spălare. P.ÎNCHEIAT

18 | JOI, 24 FEBRUARIE 2022 INFORMAȚII
INF+ LOCAL Provincia

Adresa & Contact

Adresa noastră

03007, Alicante

GPS

38.34382514621, -0.48789591215612