Un judecător spaniol care investighează moartea lui Kirsty Maxwell a decis că „nu există dovezi” care să indice participarea celor cinci britanici: Joseph Graham, Ricky Gammon, Anthony Holehouse, Callum Northridge și Daniel Bailey.

Cinci bărbați britanici care au fost anchetați pentru moartea lui Kirsty Maxwell, un turist de toamnă pe balconul Benidorm, li s-a spus că sunt liberi. Un judecător spaniol care investighează căderea a hotărât că „nu există nicio dovadă” care să indice participarea sa la moartea scotianului de 27 de ani și a anunțat că își depune provizoriu ancheta de crimă de aproape doi ani și jumătate.

Cei cinci britanici, Joseph Graham, Ricky Gammon, Anthony Holehouse, Callum Northridge și Daniel Bailey, au primit știrea marți de avocatul lor.

Roberto Sánchez, avocatul apărării pentru cei cinci bărbați, a declarat: „Toată lumea știe decizia judecătorului și sunt foarte mulțumiți de aceasta.

„Confirmă ce au spus de la început”.

Domnul Graham și prietenii săi în vacanță au fost ultimii oameni care l-au văzut pe Kirsty în viață, după ce a intrat în camera de-al zecelea etaj al apartamentelor Payma din zona Little England din Benidorm, chiar înainte de 8 dimineața. 29 aprilie 2017. Kirsty, din Livingston, West Lothian, s-a scufundat. la moartea sa, momente mai târziu, în circumstanțe pe care familia lui le-a descris ca fiind „sinistră și suspectă”.

Cei cinci bărbați, toți din zona Nottingham, au fost plasați sub anchetă formală sub suspiciunea uciderii lui Kirsty, deși Graham a fost singurul dintre cei cinci britanici care au fost arestați și li s-a permis să se întoarcă în Regatul Unit după ce au fost chestionați. ca parte a lungi anchete judiciare. Decizia dramatică de a suspenda ancheta și de a ridica amenințarea cu proces la cei cinci britanici a fost luată după o lungă campanie de către familia Kirsty pentru a „face dreptate” pentru moartea ei, după ce soțul ei îndurerat a insistat din timp că „ceva întunecat ”Se întâmplase în departamentul 10E.

Judecătoarea Ana Isabel García-Galbis a insistat asupra hotărârii sale: „Nu există dovezi ale participării bărbaților cercetați la moartea victimei”. Judecătorul a menționat că dovezile au arătat că Kirsty a fost „grav afectată” de alcoolul pe care l-a băut cu o seară înainte de moartea ei în timpul unei nopți de burlațetă cu prietenii și ar fi putut provoca probleme precum „vederea încețoșată, pierderea echilibrului și instabilitate emoțională. ”

El a adăugat: „Nu am reușit să ajungem la alte concluzii decât cele ale poliției la acel moment despre dinamica accidentală a morții”.

Hotărârea de o pagină și jumătate a lăsat întrebări fără răspuns despre motivul pentru care Kirsty s-a aruncat în moartea sa. Părinții ei, Brian și Denise Curry, și soțul ei, Adam Maxwell, au avut trei zile pentru a depune contestație la judecătorul de instrucție, care se află la Curtea de Investigații numărul patru din Benidorm, deși se așteaptă să renunțe la acest drept și să încerce. revoca-l. hotărârea într-o instanță regională superioară.

Nu au existat încă comentarii oficiale din partea celor dragi sau a echipei lor legale. Scrisul s-a aflat pe peretele familiei Kirsty după ce au fost loviți de o lovitură cvadruplă în perioada anterioară celei de-a doua aniversări a morții lor. Judecătorul spaniol care a condus ancheta penală a respins patru cereri noi, separat de avocatul său spaniol, și a arătat o hotărâre iminentă asupra cazului.

Au inclus încercările lui Brian și Denise Currey și Adam Maxwell de a-i ajuta pe Ana Isabel García-Galbis să-i ajute să localizeze posibili martori, obținând numele și datele de contact ale turiștilor care stau la etajele superioare ale hotelului President de patru stele din fața blocului din Apartamentele Kirsty au murit la. Avocatul spaniol al familiei a făcut, de asemenea, o încercare nereușită pentru judecător de a permite unui arhitect să analizeze interiorul apartamentului din care Kirsty s-a scufundat pentru a completa un studiu realizat de expertul în biomecanică Mike Brown, care a apărut într-un documentar BBC. în luna august a anului trecut numit „Asasinat în străinătate”. Familia lui Kirsty a fost susținută de MSP din Vestul Lothiei, Angela Constance, care i-a spus premierului Boris Johnson într-o scrisoare din iulie: „Trebuie să se facă mult mai mult pentru a sprijini familiile persoanelor dragi ucise în străinătate “.

Adresa & Contact

Adresa noastră

calle doctor just alicante

GPS

38.34194354621, -0.49709769956021