Max Blow Moartea lui Kirsty Maxwell după ce a plonjat de pe balconul Benidorm a fost un accident, deoarece judecătorul spaniol elimină suspecții de crimă.

Familia fetei plonjante de la un balcon din Benidorm, Kirsty Maxwell, a primit o lovitură devastatoare după ce și-au pierdut lupta pentru a-i convinge pe judecători moartea ei nu a fost un accident – cu suspecții de crimă au fost eliminate. Părinții îndurerați Brian și Denise Curry au apelat la decizia unui judecător spaniol, în septembrie trecut, de a pune la iveală o sondă penală la moartea ei și a pus cinci britanici soldați de omucideri în clar. Au mers la o instanță regională superioară pentru a încerca să se răstoarne hotărârea judecătoarei Benidorm, Ana Isabel Garcia-Galbis. Însă astăzi s-au confruntat cu perspectiva de a-și încheia bătălia legală fără rezultatul pe care îl căutau după ce recursul a fost respins. Trei judecători cu sediul în Alicante și-au anunțat decizia într-o sentință scrisă pe 10 pagini, insistând că nu există „dovezi puternice” de criminalitate și nimic care să indice că tânăra de 27 de ani nu a sărit la moartea ei după o noapte de găină alimentată cu alcool. prieteni în celebra stațiune Costa Blanca.

Kirsty, recent căsătorită, din Livingston, West Lothian, a murit chiar înainte de ora 8 dimineața, 29 aprilie 2017, după ce s-a trezit și mersul din greșeală într-o cameră de la etajul al zecelea de la Apartamentos Payma, în zona Little England din Benidorm, lângă camera prietenilor ei.
Ea s-a scufundat din camera 10E unde cei cinci bărbați britanici au făcut obiectul unei probe de omucidere care se petreceau câteva momente după intrarea în ea.

Bărbații – Joseph Graham; Ricky Gammon; Anthony Holehouse; Callum Northridge; și Daniel Bailey, care sunt din zona Nottingham – s-au trezit astăzi la știrea că apelul părinților lui Kirsty a eșuat și lupta lor în instanță s-a încheiat aproape sigur. Cei trei judecători cu sediul secției a doua din Curtea Provincială din Alicante au declarat: „Kirsty, afectat de alcool și după ce a consumat echivalentul a 10 băuturi spirtoase în noaptea precedentă, pare să-și fi părăsit apartamentul 9A și a intrat voluntar în 10E unde se aflau cei cinci bărbați. „Nimic nu indică contrariul. Kirsty Maxwell Charity și-a pus în memorie familia îndurerată pentru a sprijini familiile altor victime ucise în străinătate
„Deși este adevărată cocaină a fost găsită în baia apartamentului 10E, iar amprentele femeii moarte au fost descoperite pe o fereastră interioară a băii, nu a fost posibil să se obțină dovezi puternice de criminalitate specifică și individualizată în ceea ce privește moartea victimei în niciunul dintre cei cinci bărbați anchetați.

În această dimineață nu a fost clar clar dacă cei dragi ai lui Kirsty au luat cunoștință de decizia instanței. Surse bine plasate au spus că cei cinci bărbați britanici, care nu au fost niciodată acuzați formal de nicio infracțiune, așa cum este obișnuit în Spania, unde acuzațiile sunt stabilite doar cu puțin timp înainte de proces, se vor trezi la știri, deoarece confirmarea deciziei le-a fost trimis peste noapte. Roberto Sanchez, avocatul apărării celor cinci britanici, a declarat: „Am putut să vorbesc cu unul dintre ei în această dimineață. „Sunt foarte fericit profesional cu decizia judecătorească și îmi imaginez că clienții mei sunt chiar mai fericiți decât sunt și aștept cu nerăbdare să pun toate acestea în urmă.

„Presiunea uriașă a presei în jurul acestui caz a însemnat că nu și-au putut trăi viața normală, în special pe Joseph”. Am adăugat: „Decizia judecătorească confirmă argumentul pe care l-am păstrat de la început, care a fost că acesta a fost un accident tragic în care clienții mei nu au avut nicio implicare sau au contribuit în vreun fel la rezultatul final al ceea ce s-a întâmplat trist cu Kirsty.” Potrivit sentinței, niciunul dintre bărbați nu a avut antecedente penale în Marea Britanie pentru infracțiuni sexuale, în ciuda rapoartelor de la caz în care Joseph Graham fusese cândva interogat cu privire la un presupus viol și la insistența lui Adam Maxwell a soțului lui Kirsty „ceva întunecat” s-a întâmplat în apartamentul 10E .

Judecătorii de apel au spus că este „logic și legitim” părinții lui Kirsty nu au fost de acord cu hotărârea instanței inferioare și au considerat că „pierderea unei fiice tinere în circumstanțe ciudate” ar putea fi rezultatul unei fapte penale de către unul dintre cei cinci britanici.

Ei au spus că un buton care lipsește de pe o fustă pe care o purta Kirsty când a căzut a fost găsit lângă corpul ei și nu există nicio dovadă care să susțină teoria că fusese smuls de cineva în loc să se desprindă când a lovit pământul „foarte violent”. Ei au condus ADN-ul găsit pe hainele sale cu rămășițe ale cromozomului masculin ȘI erau „insuficiente” pentru a ajunge la concluzii. Judecătorii au declarat, susținând cantitatea de alcool pe care Kirsty a băut-o cu o noapte înainte ar fi putut influența comportamentul ei în dimineața morții sale: „Nu au fost găsite semne de violență asupra victimei sau asupra lui Joseph Graham.”

Referindu-se la apelul depus de familia lui Kirsty împotriva hotărârii judecătorești inferioare anul trecut, a spus că a inclus pretenții ale unui inspector de poliție, scufundarea scotiană ar putea răspunde la „teroarea pe care o persoană care sare dintr-o clădire arzătoare suferă”, au concluzionat: „Aceasta este nu mai mult decât o mărturie.

„Este demn de respect, dar se bazează doar pe particularitatea de ce victima, care a ajuns în apartamentul unor străini de sex masculin, a sărit în cele din urmă de la fereastră. „Este o mărturie insuficientă în scopuri probatorii. Declarațiile colectate de părinții tinerei femei, ceva timp mai târziu, despre persoanele care au oferit în e-mail versiuni a ceea ce s-ar fi putut întâmpla sau informații despre comportamentul bărbaților cercetați cu grupul de femei înainte de moartea lui Kirsty, sunt de asemenea insuficiente „Aceste informații nu au fost colectate în timpul anchetei oficiale și nici nu au fost menționate de declarațiile martorilor.

„Declarațiile grupate de părinții tinerei femei nu au garanții suficiente pentru a fi demne de a fi cercetate în continuare printr-o citație judecătorească și prin luarea de declarații formale.” Părinții lui Kirsty au marcat decizia judecătorului Benidorm de a-și anula sonda anul trecut drept „farcicală”, spunând că i-a lăsat supărați și bolnavi fizic.

David Swindle, detectivul pensionar CID, care a ajutat familia femeii moarte, a spus că Kirsty și cei dragi se pare că au fost „lăsați de lipsuri aparent iremediabile în poliția spaniolă, procedurile criminalistice și procedurile de investigare a criminalității”. Am adăugat: „Poliția spaniolă nu a gestionat locul crimei, martori, exponate și probe semnificative, așa cum ar fi de așteptat pentru o pierdere atât de tragică a unei vieți tinere în circumstanțe inexplicabile, confuze.” Omuciderea din Spania are o pedeapsă de zece până la 15 ani de închisoare.

Adresa & Contact

Adresa noastră

calle doctor just alicante

GPS

38.339068863057, -0.49690481217524