Un cetățean lituanian se stinge. Studenți universitari și fără antecedente până la arestarea sa din august anul trecut la Alicante, a fost eliberat de Guvernul Național după ce a petrecut două luni în închisoare de parcă ar fi fost un fugar din Letonia care a fost revendicat în Moldova pentru fraude de peste 450.000 de euro.

El nu a fost escrocul care a fost dorit să fie extrădat în Moldova, dar acea identitate a fost cea pe care o obișnuia să stea într-un hotel de pe plaja din San Juan, unde a fost arestat de Poliția Națională și docu- arătat agenților. El a fost închis sub numele letonului Vladislav N. iar avocatul său apărător, Roberto Sanchez Martinez, a solicitat eliberarea clientului său apelând la eroarea de identitate. Curtea Națională provizorie la 9 octombrie. După ce Interpol a raportat că persoana reținută la Alicante și închisă de la începutul lunii august anul trecut era de fapt un cetățean de naționalitate lituaniană, așa cum a menținut deținutul încă de la început.

Numai bărbatul eliberat acum din închisoare încarcă motivele reale pentru achiziționarea documentației falsificate pe care o folosea pentru a conduce și a sta într-un hotel din Alicante, unde fusese la două-trei zile după ce a ajuns la aeroportul El Altet din țara sa de origine și cu adevăratul său pașaport. Ceea ce probabil nu știa este că Identitatea care a apărut în documentație a fost cea a unui cetățean leton care se confruntă cu o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru că a fraudat peste 450.000 de dolari în Moldova, țară care a emis în 2013 un ordin internațional convenit eliberați-l de extrădare. Într-un ordin al instanței centrale de instrucție numărul 3, datat 9 octombrie, magistratul Maria Tardón indică faptul că Interpol a comunicat că, printr-o revizuire a amprentelor digitale, persoana încarcerată în numele unui fugar de 44 de ani din Letonia a putut fi identificată doar ca bărbat de naționalitate lituaniană.

Din acest motiv, magistratul Curții Naționale precizează că Interpol a informat judecătorul că persoana încarcerată este din Lituania, nu din Letonia, întrucât fraudatorul procedează la eliberarea provizorie a acestei persoane, deși impune unele măsuri preventive, inclusiv interzicerea plecării din Spania și livrarea pașaportului.

Cerere de Dosar

Curtea Centrală de Instrucție numărul 3 așteaptă acum un nou raport de la Interpol cu ​​privire la fugar pe care Moldova îl susține și avocatul Roberto Sánchez va solicita dosarul extrădării clientului său după ce a confirmat că a fost închis din greșeală, este o altă persoană care credea Poliția.

Poliția Națională din Alicante a raportat în august anul trecut arestarea bărbatului acum încarcerat și a spus că atunci când agenții au mers să-l aresteze într-un hotel de pe plaja San Juan, s-a identificat cu documentație care nu corespundea cu a lui, astfel încât să nu fi identificat cu identitatea pe care o căutați. Văzând că agenții au cerut adevărata sa documentație, Poliția Națională asigură că a încercat să fugă atacând agenții, care l-au redus

După arestare, a fost lansat procesul de extrădare și deținutul a fost pus la dispoziția instanței centrale de instrucție a Înaltei Curți Naționale de gardă. Se pare că nimeni nu a înțeles explicațiile bărbatului arestat, care nu trebuia să fie Vladislav și a intrat în închisoare.

Stătuse sub acest nume în hotelul din Alicante și toate indicațiile indicau faptul că documentația lituaniană pe care arăta agenților era falsă. A fost opusul și acum a fost corectată o eroare după ce am petrecut două luni după gratii. Citizen Tuano este din nou liber.

Adresa & Contact

Adresa noastră

-

Telefon

-

E-mail

-

Site web

-